Üdülési jog / Tanács új üdülési jog tulajdonosoknak
Kiknek ajánljuk ?
Minden olyan családnak, vállalatnak, gazdasági szervezetnek, akiknek számít hogy pihenésüket hol, hogyan és főleg mennyiért tölthetik.
Miért éri meg tulajdonosnak lenni ?
Mert Ön és családja minimum egyszer egy évben elmegy nyaralni és ezt a jövőben is tervezik.
Mert az egyszeri befektetett összeggel hosszú évekre biztosítja családja nyaralását.
Mert Ön is szereti a színvonalas nyaralást és családjának is ezt szeretné nyújtani.
Mert ha választhat, Ön is kedvezőbb áron szeretné megkapni a színvonalas nyaralás lehetőségét, szemben az utazási irodák drága kínálatával.
Mert felesleges fenntartani egy nyaralót csak azért, hogy hétvégenkén jól kidolgozhassuk magunkat, ha azt pihenéssel is tölthetjük. (A nyaralóra fordítandó összegről nem is szólva.)
Kezdet
Az újdonsült tulajdonos hazamegy vásárlás után egy kisebb köteg papírral és általában azt sem tudja, hogy mit kezdjen vele. Pedig egyszerű. Miután kezében van a tulajdoni lap és az RCI tagsági igazolvány, hívja fel a csereközpontot és deponálja a hetét. Ha már nézegette eleget a katalógusokat és tudja, hogy hova szeretne utazni családjával, kérje a cserét.
Mi garantálja az üdülők színvonalát ?
Az RCI rendszeréhez tartozó üdülőket apartmanonként és hetenként értékesítik. Egy ilyen termék pedig csak akkor eladható, ha frekventált helyen és megfelelő minőségben építik. Ekkor az üdülő kap egy besorolást, amit azután az ott nyaraló vendégekkel folyamatosan ellenőriztetnek. Nyaralásuk befejeztével egy kérdőívet kell kitölteniük. Ha többször felmerül ugyanaz a probléma, az üdülő elveszítheti besorolását ami presztízs veszteséggel jár és jelentős profit kiesést jelent.
Apartmanok minőségi besorolása :
Standard : 3 csillagos
Nemzetközi elismerés : 4 csillagos
Aranykoronás : 5 csillagos kategóriának felel meg
Lakóegység mérete :
Az RCI kétféle férőhelyszámot is nyilvántart.

1. Hányan férnek el maximálisan az apartmanban
2. Hányan férnek el benne kényelmesen úgy, hogy mások zavarása nélkül meg tudják közelíteni a fürdőszobát.

A kényelmes, több hálószobás apartmanok általában keresettebbek, tehát nagyobb a csereértékük.
Mi a különbség a színek között ?
Az RCI rendszerén belül három színt különböztetünk meg. A kéket, ami a holtszezont, a fehéret, ami a utószezont, és a pirosat, ami a főszezont jelöli. A szezon színét mindig az adott üdülőterület iránti kereslet határozza meg. Egy novemberi hét kék színű a Balatonnál, de piros az Alpokban, a sípályák mellett, vagy éppen a Kanári-szigeteken.
Mit jelent a belső csere ?
Ha valamelyik évben nem tudja igénybe venni kiválasztott hetét, de szeretne saját üdülőjében nyaralni, lehetősége van klubon belüli cserét kérni az RCI-től. Érdemes tudni, hogy az adott klub tagjai mindig előnyt élveznek belső csere esetén.
Van-e rá lehetőség, hogy extra szolgáltatásokat kérjünk ?
Ha külön nem jelölik az Ön által igényelt szolgáltatást, még a csereigény bejelentése vagy az utazás előtt vegye fel a klubbal a kapcsolatot és érdeklődjön a lehetőségekről.
Van-e fenntartási költség ?
Természetesen van. A fenntartási költséget évente egyszer kell fizetni üdülője részére. A befizetett díjakat a klub különböző munkákra és a karbantartó személyzet fizetésére fordíthatja. Klubonként eltérő lehet a fizetendő díj összege, ami az igénybe vehető szolgáltatásoktól is függ.
Évente többször is szeretne nyaralni ?
A csererendszer flexibilitása miatt a tagok igénybe vehetik az RCI bónusz heteit. Tehát ha Ön csak egy héttel rendelkezik, de szeretne még egy hetet eltölteni, lapozza fel a Holiday magazin utolsó számát, vagy keresse fel az RCI honlapját, ahol naprakész tájékoztatást kaphat, hogy mely országokban töltheti szabadságát. A bónusz hetek ára 75 GBP / apartman-tól kezdődik, ami kb. 34.000 Ft / hét / 4 fő !!! Az eltölthető hetek mennyiségét nem korlátozzák. Késői csere
Itt is, mint az utazási irodáknál, igénybe lehet venni a Last Minute utakat, amit késői cserének neveznek. Ebben az esetben már nem számít, hogy Ön milyen héttel rendelkezik, mert itt nem érvényesül a fair csere, hanem a cserebankban maradt hetekből lehet választani. az Ön teendője felhívni a csereközpontot, megjelölni az úticélt és az ügyfélszolgálat tájékoztatja a lehetőségekről.
És ha még mindig úgy érzi hogy ezt nem Önnek találták ki..
Próbáljon meg olyan lehetőséget találni, amely keretében családjával eltölthet egy hetet valamelyik RCI üdülőben. Kérje ki azon barátai, ismerősei véleményét, akik régóta tagjai a csererendszernek és azt valóban használják is. Legközelebbi nyaralása alkalmával nézzen be egy olyan üdülőbe, ahol az RCI zászlója lobog.

RCI tagsági és cseredíjak:

Regisztrációs díj kétéves tagsággal: 208 EUR
Tagsághosszabbítás: 1 évre 99 EUR
3 évre 249 EUR
5 évre 399 EUR

Cseredíj: Magyarországon belül: 110 EUR
Európán belül: 165 EUR
Tengerentúlra: 224 EUR

További információk az RCI-ről magyar nyelven:

- internet: www.rci.com
- telefonos ügyfélszolgálat: 06 1 481 4709 (hétfőtől péntekig 9.00-19.00 óra között).

Lehetőségekről, aktuális árakról kérjük érdeklődjön az RCI szolgálatánál!